SPREČENA EKOLOŠKA KATASTROFA U UŽICU: Ugašena vatra na deponiji, ostao samo GUSTI DIM (FOTO)
Ugašeno žarište, Foto: RINA

uspešno završena akcija

SPREČENA EKOLOŠKA KATASTROFA U UŽICU: Ugašena vatra na deponiji, ostao samo GUSTI DIM (FOTO)

Zoran Militarov, načelnik Sektora za vanredne situacije Užica, ističe da je stanje na deponiji Duboko pod kontrolom i naglšava da nema razloga za paniku

Objavljeno:

Efikasnom akcijom nadležnih ekipa sprepčena je potencijalna ekološka katastrofa u Užicu i vatra na deponiji Duboko je lokalizovana i stavljena pod kontolu.

- To je višegodišnji problem sa kojim se mi suočavamo, kao i meštani. U petak je plamen zahvatio manji deo deponije, medjutim topao vetar je proširio i plamen i dim, ali sve je to ubrzo stavljeno pod kontrolu. Trenutno ima dima na samoj deponiji usled posledica gašenja, ali to je normalno kada je reč o ovakvim situacijama - kazao je za RINU, Zoran Militarov načelnik Sektora za vanredne situacije Užica.

On ističe da je stanje na deponiji Duboko pod kontrolom i naglšava da nema razloga za paniku.

1 / 4 Foto: RINA

Kritična tačka deponije miruje i u toku dana očekuje se potpuna lokalizacija deponije. Uz pomoć države uključena je mehanizacija iz okolnih gradova i opština koji gravitiraju ka našoj teritoriji i poslali su mehanizaciju svi oni koji su korisnici usluga za odlaganje smeća na deponiji Duboko - dodao je Militarov.

Žarište na deponiji Duboko sinoć je obišla i resorna ministarka Irena Vujović, koja je istakla da će nadležni učiniti sve što je u njihovoj moći da se ovaj problem što pre reši.

Na deponiju Duboko otpad odlažu opštine i gradovi Moravičkog i Zlatiborsko okruga.

Bonus video:

01:31

EVAKUACIJA ZBOG VELIKIH POŽARA U KANADI: Vatra zahvatila severoistok zemlje

(Espreso/RINA/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.